Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Freemelt
Teknik |

Freemelt får order från Georgia Tech

Det svenska 3D-skrivarbolaget Freemelt meddelar att man mottagit en order värderar till drygt 4,5 miljoner kronor för ett Freemelt ONE-system från Georgia Institute of Technology i USA.

Systemet kommer att användas för materialforskning och levereras under andra kvartalet 2022. 3D-skrivaren kommer att placeras på ’the Advanced Manufacturing Pilot Facility’, (AMPF), som har som syfte att skala upp och industrialisera nya teknologier och idéer i samarbete mellan industri och akademi.

– Freemelt har identifierat ett nyckelbehov på marknaden: tidig utveckling av råmaterial, parametrar och byggstrategier för 3D-printing i pulverbädd med elektronstråle. Flexibiliteten och tillgängligheten för detta system gör det idealiskt för att bidra till målet hos AMPF att göra utveckling från tidiga koncept för nya material och tillverkningsstrategier fram till den kommersiella tillämpningen för dessa, säger Aaron Stebner, adjungerad professor vid Georgia Institute of Technology, i ett pressmeddelande.

Ordern är den tredje som Freemelt mottagit från USA på kort tid vilket bolaget menar visar på att det finns ett uttalat och växande intresse för Freemelts produkter i Nordamerika, som numera är en av bolagets huvudmarknader.

– De tjänster som AMPF erbjuder industrin är mycket efterfrågade och de befinner sig i kraftig expansion. Detta är den första 3D-skrivaren baserad på elektronstråleteknik som placeras på AMPF, säger Peter Jain, försäljningschef för Freemelt.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2