Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Epiroc levererar utrustning till kanadensisk guldgruva

Epiroc har tecknat en order från Canadian Malartic Partnership gällande gruvutrustning för användning i Odyssey-gruvan i Quebec, Kanada.

Den beställda utrustningen inkluderar flera olika borriggar, lastare, och gruvtruckar – varav några kommer att bli batteridrivna, skriver Epiroc i ett pressmeddelande.

Utrustningen kommer att användas i en stor ny underjordsguldgruva som är under konstruktion, närmare bestämt Odyssey-gruvan i Malartic, Quebec, Kanada.

Canadian Malartic Partnership tar ett jättekliv framåt med den nya underjordsgruvan där våra batterielektriska och andra avancerade maskiner med toppmoderna automations- och trafikhanteringslösningar kommer att bidra till att optimera säkerhet och produktivitet, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

Utrustningsordern bokades i det första kvartalet 2022 och inkluderar även utbildning och träning genom användning av simulatorer.

Detta är den andra utrustningsordern från Canadian Malartic Partnership. Epiroc skriver att bolaget definierar en stor order som minst 100 miljoner kronor i värde.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1