Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Concentrics
Teknik |

Concentric ska leverera e-pump till batteridriven gruvmaskin

Concentric har mottagit ett nytt utvecklingskontrakt för att leverera högspänningsdrivna kylmedelspumpar för batteridrivna elektriska gruvmaskiner.

Kunden – en icke namngiven global OEM-tillverkare av entreprenadmaskiner – kommer att använda e-pumparna för att kyla ned batterier och kraftelektronik i en stor, helt elektrisk gruvmaskin, går det att läsa i ett pressmeddelande.

– Det här nya avtalet utgör ytterligare en nyskapande milstolpe i utvecklingen av Concentrics e-pumpar. Vi levererar redan e-pumpar till ett flertal globala OEM-tillverkare för deras hybrid- och elfordon. Det här viktiga kontraktet möjliggör utvecklingen av en högspänningspump för batteridrivna elektriska industrifordon – en sektor som förväntas se en stark tillväxt framöver, säger Martin Kunz, vd och koncernchef för Concentric AB.

Batteridrivna elektriska drivlinor räknas spela en viktig roll på vägen mot nollutsläpp från industrifordon. Maskiner för gruvbrytning är bland de första att anamma denna teknik och OEM-tillverkarna räknar med att kunderna kommer kunna dra nytta av en lägre total ägandekostnad samtidigt som de möjliggör nollutsläpp.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons