Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Svensk batterielektrisk gruvutrustning till Sydafrika

Svenska Epiroc meddelar att man vunnit en stor order för batterielektrisk gruvutrustning från Assmang Proprietary Limited för användning i en manganmalmsgruva i Sydafrika.

Assmang har beställt ett flertal av Epirocs Scooptram ST14 Battery lastare och Minetruck MT42 Battery gruvtruckar som kommer att användas vid sin underjordsgruva Black Rock i Northern Cape-provinsen. Ordern bokades i första kvartalet 2022 och värderas till 120 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande.

– Epiroc är stolt över att stödja Assmang på sin resa mot lägre utsläpp genom att använda våra banbrytande batterielektriska maskiner, samtidigt som de också prioriterar produktivitet och säkerhet, säger Helena Hedblom, Epiroc vd och koncernchef.

Maskinerna Scooptram ST14 Battery och Minetruck MT42 Battery är tillverkade i Örebro. De kommer att utrustas med Collision Avoidance System för att undvika kollisioner, samt med telematiksystemet Certiq, vilket möjliggör automatisk övervakning av produktivitet och maskinprestanda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons