Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sigma Technology Group
Embedded |

Sigma satsar mer på inbyggda system och elektrifiering

Digitaliseringen och elektrifiering tar en allt större andel av Sigmas industrikunders fokus, vilket är varför koncernen ökar tempot ytterligare och fortsätter tillväxtresan genom att samla sina krafter inom området.

I takten av att efterfrågan på inbyggda system ökar väljer Sigma Technology att samla nischade bolag inom inbyggda system i Business Area Embedded Group. Syftet är, enligt ett pressmeddelande, att tydliggöra bolagets kapacitet och kompetens med spetskompetens inom elektrifiering, cybersäkerhet, funktionell säkerhet och e-mobilitet.

Tillsammans har Sigma Technology Group över 350 experter inriktade på inbyggda system i Västra Götaland med centrum i Göteborg, södra Sverige med utvecklings-hubbar i Jönköping och Östergötland, samt Stockholm-Mälardalen. 

– Vi vill erbjuda våra kunder en flexibilitet där vi som leverantör både kan hjälpa till med expertresurser, teamleverans eller ta hela åtagande inhouse i eget labb. Våra nischbolag är en stor anledning till vår framgång. Genom att tydliggöra kapacitet och kompetens visar vi kunderna vårt samlade tjänsteutbud och hur härigenom kan hjälpa dem genom till exempel geografiskt distribuerade team där specialister som annars inte skulle vara tillgängliga deltar aktivt i projekten, säger Mikael Karlsson, vd för Business Area Embedded Group och Sigma Technology Embedded Solutions, i pressmeddelandet.

Business Area Embedded Group inkluderar labbverksamhet – med ett större utvecklingslabb i Jönköping – och distribuerad labbverksamhet över hela Sverige som omfattar expertområden för programvara, elektronik, kraftelektronik, mekatronik och digitalisering. In-houseleverans kan vara allt från mentorskap för kundens pre-study eller PoC, team-leverans eller ett komplett projektåtagande.

– Vi blir på så sätt en heltäckande partner för våra kunder och kan komma in i vilken del av produktutvecklingen som helst; från framtagande av idé, genom utveckling och kvalitetskontroll, till eftermarknaden. Att ha en distribuerad lösning för labb bidrar till att vi kan hantera kundernas hårdvara på ett säkert och flexibelt sätt, säger Mikael Karlsson.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1