Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Note öppnar 2022 med nya rekord

Den svenska kontraktstillverkaren presenterar ett nytt rekordkvartal med en stark tillväxt. Försäljningen ökade med 64 procent och rörelseresultat med 90 procent – och enligt bolaget lämnar man nu årets första kvartal med mycket goda framtidsutsikter.

Notes försäljning under årets första kvartal landade på 821 miljoner kronor, en ökning om 64 procent från 502 miljoner kronor under samma period i fjol. Om vi rensar för förvärv och valutaeffekter kan bolaget fortfarande visa upp en tillväxt om 35 procent.

Rörelseresultatet landade på 76 miljoner kronor, ett rejält hopp på 90 procent från 40 miljoner kronor under det första kvartalet 2021. Resultatet efter skatt ökade med 83 procent till 56 miljoner kronor från 31 miljoner kronor under jämförelseperioden.

Trots de utmaningar som industrin mött, både pandemin och den fortsatta bristsituation på komponentmarknaden, lyckades Note öka försäljningen och sätta en ny rekordnivå med 821 miljoner kronor under kvartalet.

Vd Johannes Lind-Widestam säger i kvartalsrapporten att bolaget fortsatt vinner nya affärer på ett övertygande vis. Orderstocken för jämförbara enheter och för leverans under kommande tre kvartal, var 46 procent högre än vid utgången av Q1 i fjol.

– Vi växer avsevärt på samtliga hemmamarknader och inom samtliga kundsegment. Inom Greentech, som utgjorde 24 procent av försäljningen, var tillväxten hela 90 procent. Där återfinns flera snabbväxande kunder inom det gröna teknikskiftet, bland annat produkter för energioptimering och laddstolpar till elbilar, säger Johannes Lind-Widestam i rapporten.

Vd:n fortsätter och säger att orderläget är ”fantastiskt bra” och att bolaget i mars nådde sin högsta försäljning någonsin för en enskild månad.

– Trots utmaningarna på komponentmarknaden bedömer vi möjligheterna som mycket goda att för 2022 nå en tillväxt om minst 30 procent och fortsätta vår positiva lönsamhetstrend. Vi ligger väl i linje med vårt mål att senast 2025 nå en försäljning om 5 miljarder kronor, fortsätter Johannes Lind-Widestam, 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1