Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Embedded |

Prevas förvärvar BitSim NOW

För nästan precis ett år sen stod det klart att inbyggda systemutvecklarna BitSim och NOW Electronics, med verksamhet i Stockholm och Växjö, skulle gå samman och bilda BitSim NOW. Nu har Prevas tecknat avtal om att förvärva 100 procent av bolaget.

BitSim NOW har en lång erfarenhet av elektronikutveckling, sensorteknik, edge computing, machine vision, machine learning och accelererad bildhantering. Exempel på styrkeområden är digitala kameror, bildbehandling och visionsteknik samt även framtagning av FPGA-kretsar. Kunderna finns inom segment som medtech, försvar och telekom.

– Detta är ett bra och kompletterande tillskott i våra ambitioner att befästa positionen som en premiumleverantör inom avancerad produktutveckling. Inte minst stärker vi förmågan ytterligare att ta oss an produktutvecklingsprojekt där vi tar ansvar för allt från innovation till utveckling och därefter verifiering, tester och förberedelser för produktion, säger Hans-Erik Wikman, regionchef på Prevas i Stockholm i ett pressmeddelande.

Tillträdet kommer att ske den första maj och förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Prevas resultat per aktie under räkenskapsåret.  

– Vi är glada att komma in som en nod i Prevas nätverk. Detta ger oss bra möjligheter att vidareutveckla verksamheten och vi ser stor potential i att förädla och kombinera vår spets med Prevas styrkor, säger Philip Nyströmer, vd på BitSim NOW AB.

I och med förvärvet kommer också Prevas största region att växa till att bli över 250 medarbetare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1