Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Italvolt
Elektronikproduktion |

Svensk batteriprofil vill bygga fabrik I USA

Lars Carlström, grundaren av både Britishvolt och Italvolt, planerar att bygga en ny batterifabrik – denna gång i USA.

Carlström has offentliggjort sin nya satsning, Statevolt, en batteritillverkare som siktar på att bygga en fabrik med en kapacitet om 54 GWh i Imperial Valley, södra Kalifornien. Projektet väntas kräva en investering om fyra miljarder dollar.

Enligt ett pressmeddelande är bolaget för närvarande på jakt efter att fastställa den bästa platsen att bygga anläggningen på. När allt står klart och produktionen är i full drift väntas den ha en produktionskapacitet som är tillräcklig för att förse cirka 650,000 elfordon per år med batterier.

Statevolt kommer att ledas av Lars Carlström som grundade både Britishvolt och Italienska Italvolt, där han han även är vd. Carlström, och det nybildade Statevolt-teamet, kommer använda tidigare kunskaper och erfarenheter som de samlat på sig för att påskynda byggprocessen.

– Utvecklingen av litiumjonbatterier är avgörande för att USA ska nå sina mål om att gå över till Net Zero. Statevolt är stolta över att börja sin resa för att utveckla amerikansk expertis och produktion av litiumjonbatterier, säger Lars Carlström i pressmeddelandet.

Samtidigt meddelar Statevolt att man även undertecknat en avsiktsförklaring med Controlled Thermal Resources (CTR) gällande försörjning av både lithium och kraft.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-1