Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Waystream
Elektronikproduktion |

”Made in Sweden” extra intressant i skuggan handelsproblem

Waystream vittnar om en fortsatt stor efterfrågan under årets första kvartal. Men komponentbristen fortsätter dock att ställa till det då efterfrågan är större än tillgången – trots Waystreams ökade produktionstakt.

Bolaget rapporterar en nettoomsättning på 25,3 miljoner under årets första kvartal, en ökning med 19,6 procent från 21,1 miljoner under samma period i fjol. Rörelseresultatet blev 4,2 miljoner kronor, jämfört med 5,9 miljoner kronor. Nettoresultatet landade slutligen på 3,3 miljoner kronor, en minskning från 4,6 miljoner kronor under jämförelseperioden.

– Både omsättningsökningen och det lägre rörelseresultatet jämfört med 2021 är en effekt av våra satsningar på försäljning, marknadsföring och produktutveckling. Det är just dessa satsningar som ska ligga till grund för vår framtida tillväxtresa. Vi kommer precis som vi tidigare kommunicerat fortsätta investera i vårt fokus på lönsam tillväxt, förklarar vd Fredrik Lundberg i kvartalsrapporten.

Bolaget vittnar om i en fortsatt stor efterfrågan från både nya och befintliga kunder under kvartalet. Den enskilt största ordern kom från en befintlig norsk kund men samtidigt har bolaget vunnit ett antal nya affärer i Sverige, Finland och Tyskland.

– Den pågående globala halvledar-/komponentbristen är långt ifrån över. Efterfrågan på våra produkter är fortsatt större än tillgången trots vår ökade produktionstakt. Vi har inte kunnat möta efterfrågan på våra produkter vilket lett till något längre leveranstider. Vi räknar med att vi kommer att påverkas av komponentsbristen under hela 2022 och sannolikt även under första halvåret 2023 men vi jobbar aktivt för att minimera effekterna av detta, säger Fredrik Lundberg.

Fredrik Lundberg fortsätter och berättar att Waystream klev in i 2022 med en större orderstock än tidigare år och att denna trend har fortsatt under första kvartalet. Bolaget har fått välkomna nya stadsnät i Sverige, Finland och Tyskland som alla har valt Waystream som ny leverantör av sin accessutrustning. 

– Att vara en svensk snabbfotad leverantör som kan erbjuda ”Made in Sweden” med produktion i Sverige har visat sig vara extra intressant i skuggan av det globala säkerhetsläget och de pågående globala handelsproblemen. Situationen i Ukraina har inte påverkat oss mer än något förlängda leveranstider och något ökade fraktpriser, säger Fredrik Lundberg.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2