Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

En miljon Ericsson 5G-produkter tillverkade i Polen

Ericsson har producerat en miljon 5G-radioprodukter vid kontraktstillverkarens Flexs fabrik i Polska Tczew. Produkterna beskrivs som kärnan i 5G-nätverken som just nu byggs ut i Polen och andra europeiska länder.

Huvudprodukterna som tillverkas vid fabriken är basband och radiomoduler, som kombineras för att bilda 5G-basstationen. I april i år startar Ericsson även produktionen av den senaste generationens radio, dubbelbandsradion 4490 vid fabriken.

– För nästan tre år sedan bestämde vi oss för att utöka produktionen av 5G-radio med vår produktionspartner Flex vid deras fabrik i Tczew. Idag har vi nått en betydande milstolpe med den miljonte 5G-radioprodukten som rullar av produktionslinjen, säger Martin Mellor, chef för Ericsson i Polen, i ett pressmeddelande.

Martin Mellor fortsätter och säger att Tczewfabriken på mycket kort tid blivit en av Ericssons huvudsakliga produktionsverksamheter.

Polen har blivit en allt viktigare marknad för Ericssons och bolagets FoU-center i Kraków och Łódź har tillsammans 1,800 anställda. Polen huserar därmed Ericssons näst största FoU-center i Europa efter Sverige. Just nu planerar Ericsson att växa ytterligare i landet och söker nya medarbetare med målet att anställa 350 personer inom ett år. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons