Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wematter
Teknik |

Wematter har fått sin första kund i Storbritannien

Ny lönsam vertikal öppnas när den brittiska ortostillverkaren Footlabs investerar i en svensk industriell 3D-skrivare.

3D-printing beskrivs som en perfekt för ortostillverkning, då varje människa – och därmed kropp – är unik. Ortoser är strukturer som sätts utanpå kroppen för att stödja upp den, precis som gips, fast starkare, flexiblare och lättare. Passformen sägs dessutom bli betydligt bättre eftersom man scannar av den kroppsdel som ska bära ortosen och sedan bygger en personlig 3D-printad ortos utifrån scanningen.

I och med att Footlabs och Wematter nu samarbetar har det skapats ännu en potentiellt mycket lönsam vertikal. I och med detta har Wematter påbörjat sin erövring av kundsegmentet "ortostillverkare". Försäljningen av additiva tillverkningssystem till hälsa- och sjukvårdsmarknaden uppgick under 2020 till 197,6 miljoner euro, skriver Wematter i ett pressmeddelande och hänvisar till AMPOWER Report 2021: Polymer.

– Jag är lite extra glad i dag, Footlabs är vår första kund inom det stora segmentet hälsa & sjukvård och vi ser fram emot många fler. Att försäljningen är genomförd av en av våra nya återförsäljare visar dessutom att vårt återförsäljarnätverk levererar som det ska, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter i pressmeddelandet.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1