Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Freyr Battery
Teknik |

Freyr värvar Andreas Bentzen som EVP Technology

Den norska batteritillverkaren Freyr Battery har anställt Andreas Bentzen som sin nya Executive Vice President (EVP) Technology.

Bentzen kommer närmast från positionen som medgrundare och Chief Technology Officer för Otovo, en leverantör av solpaneler och batterier för bostadsmarknaden.

– Teknik har varit en viktig del av Freyrs strategi sedan dag ett, och den kommer att fortsätta att spela en avgörande roll när vi närmar oss produktion. Andreas har lång erfarenhet av att bygga upp företag inom sektorn för förnybar energi. Han besitter djup teknisk kunskap om förnybar energi och solceller, vilket vi ser som mycket relevant för batteriindustrin, säger Jan Arve Haugan, vd för Freyr Battery i ett pressmeddelande..

Bentzen började sin karriär inom REC Group 2005, där han hade flera teknikrelaterade roller och stöttade utvecklingen av solteknik. 2011 tog han på sig rollen som Vice President of Technology för REC i Silicon Valley. Efter sin tid hos REC etablerade Bentzen sitt egna rådgivningsföretag med fokus på solceller. Han fortsatte sedan med att grunda Otovo 2015, ett företag som sedan dess har expanderat över hela Europa och är idag börsnoterat.

– Jag har ägnat min karriär åt att bygga upp solenergisektorn både inom forskning, industri- och konsumentinriktade verksamheter, och nästa stora utmaning som väntar är att utveckla battericellsverksamheten. Jag är övertygad om att batterier är nyckeln i omställningen av ren energi, och Freyr är väl positionerat för att vara en ledande aktör i denna viktiga industri. Tekniken spelar en viktig roll i utvecklingen av rena och effektiva batterilösningar, säger Bentzen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons