Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Etteplan stöder Epirocs utveckling av batteridriven gruvbrytning

I samarbetsprojekt som inleddes 2021 hjälper Etteplan Epiroc att omforma sin batteridrivna underjordstruck Minetruck MT42 till ett elektriskt vagnsystem.

Många av Etteplans kontor i Finland och Sverige tillhandahåller resurser och expertis för utvecklingen och bidrar till att säkerställa att projektet fortskrider i tid.

För Epiroc är vagnprojektet ett av initiativen för att företaget ska kunna uppfylla sina hållbarhetsmål och utgör en del av företagets elektrifieringsresa. Den nya batteridrivna Minetruck MT42-vagnen kommer fortfarande att vara utrustad med ett batteri, men kommer dessutom att kunna laddas under drift via en kontaktledning som går genom en strömavtagare, på samma sätt som en trådbuss.  

– Globalt sett är elektrifiering av utrustning en stor trend inom gruvdrift, där flertalet fordon för närvarande drivs av dieselmotorer. Branschen är därför i behov av nya kompetenser och färdigheter som vi är redo att tillgodose. Genom att utveckla processer tillsammans med större tillverkare som Epiroc säkerställer vi att vi kan hantera strategiskt viktiga elektrifieringsutmaningar på ett konkurrenskraftigt sätt, säger Anders Svensson, Director, Service Solutions på Etteplan’s Engineering Solutions i ett pressmeddelande

Under projektets gång kommer Etteplan tillhandahålla teknisk expertis inom batteriteknik, maskinelektrifiering, elektrisk design, systemkrav och riskbedömning.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1