Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© aspocomp
Mönsterkort |

Aspocomps försäljning sköt i höjden – klättrar 45 procent

Den finska mönsterkortstillverkaren säger att det första kvartalet vanligtvis årets mest utmanande – men i år fick man en bra start och kan visa upp en ökat försäljning och ett full orderstock.

Nettoförsäljningen ökade med 45 procent till 9,0 miljoner euro, upp från 6,2 miljoner euro under samma period 2021. Bolaget skriver i rapporten att nya utrustningsinstallationer i februari orsakade ett produktionsstopp som minskade produktionskapaciteten med ett par veckor och därmed minskade omsättningen.

Rörelseresultatet uppgick under kvartalet till 0,8 miljoner euro, en klar förbättring från -0,5 miljoner euro under fjolårets första kvartal. Aspocomp kunde vid rapportperiodens slut visa upp en orderstock på 20,5 miljoner euro, en ökning med hela 284 procent från 5,3 miljoner euro.

Bolaget skriver att efterfrågan förväntas förbättras inom alla kundsegment – men att den pågående halvledarbristen kan komma att begränsa tillväxten i denna efterfrågan.

För helåret är Aspocomps förväntningar oförändrade. Mönsterkortstillverkaren siktar på att omsättningen för 2022 kommer att öka och att rörelseresultatet kommer att förbättras från 2021. Under 2021 landade omsättningen på 33,2 miljoner euro och rörelseresultatet uppgick till 2,2 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons