Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 09 april 2003

Tyskland viktig för Beijer

Beijer Electronics i nya strategiskt viktiga samarbeten med tvÄ tyska företag.
Beijer Electronics avser att teckna ett sĂ„ kallat brand label-avtal med det tyska företaget SEW-Eurodrive GmbH & Co. Företaget skall globalt marknadsföra och sĂ€lja Beijer Electronics operatörsterminaler under eget varumĂ€rke.
"Samarbetet med SEW ett viktigt steg i vÄr strategi att bredda marknaden och etablera fler sÀljkanaler pÄ vÀrldsmarknaden", sÀger Göran Sigfridsson, VD för Beijer Electronics.
Beijer Electronics operatörsterminaler kommer att ingÄ som en del i SEW:s produktprogram inom automationsomrÄdet och sÀljas globalt genom företagets sÀljorganisation. Med operatörsterminalerna kan SEW erbjuda sina kunder ett mer heltÀckande produktprogram. SEW introducerar Beijer Electronics operatörsterminaler pÄ den nu pÄgÄende HannovermÀssan.
SEW Àr marknadsledande pÄ frekvensomriktare och servosystem i Tyskland och Àr en stor leverantör till frÀmst bilindustrin och maskinbyggare. SEW har tillverkning och försÀljning i hela vÀrlden. Totalt uppgÄr försÀljningen till drygt nio miljarder kronor och koncernen har cirka 8 500 anstÀllda.
Beijer Electronics avser att Àven teckna ett brand label-avtal med ett annat tyskt företag inom automationsomrÄdet. Det tyska företaget, som internationellt skall marknadsföra och sÀlja Beijer Electronics operatörsterminaler, önskar dock tills vidare att namnet inte offentliggörs med hÀnsyn till konkurrensskÀl. Företaget har som leverantör tyngdpunkten pÄ tillverkare av tryckpressar och plastmaskiner samt verktygsmaskiner med huvudfokus pÄ de Europeiska och Nordamerikanska marknaderna. Företagets totala försÀljningen uppgÄr till nÀrmare 2 miljarder kronor.

De nya brand label-avtalen innebÀr att Beijer Electronics kommer att tÀcka in en större del av marknaden för automation vilken kan delas in styrsystem, operatörssystem och drivsystem. Beijer Electronics har sedan tidigare brand label-avtal med Mitsubishi Electric, ABB och Matsushita Electric som alla har sin tyngdpunkt inom styrsystem. De nya sÀljkanalerna har i huvudsak sin marknad inom omrÄdet drivsystem. "Om de nya samarbetena utvecklas vÀl rÀknar vi med ett betydande tillskott i försÀljningen för affÀrsomrÄdet HMI Products inom nÄgot Är", sÀger Göran Sigfridsson. Vi ser Àven vÄra nya samarbetspartners som ett genombrott för vÄr satsning pÄ ett eget dotterbolag i Tyskland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2