Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Incap visar upp en intäktsökning om 41,4 procent under 1Q22

Incap visar upp ytterligare ett kvartal av tillväxt, trots de utmanande marknadsförhållandena relaterade till den globala halvledarbristen.

Kontraktstillverkaren kan visa upp en intäktsökning om 41,4 procent under årets första kvartal. Intäkterna landadepå 53,3 miljoner euro, jämfört med 37,7 miljoner euro under samma period förra året. Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 22,8 % och uppgick till 6,8 miljoner euro, jämfört med 5,5 miljoner euro under 1Q21. Nettovinsten för perioden ökade med 19,7 % till 5,5 miljoner euro från 4,6 miljoner euro under jämförelseperioden.

– Det första kvartalet 2022 var ytterligare ett kvartal av tillväxt trots de utmanande marknadsförhållandena, särskilt när det gäller den övergripande leveranskedjan och komponenttillgängligheten. Energibrist och den pågående pandemin påverkar fortfarande leveranserna från Kina. Allmänna råvaru- och energiprishöjningar fortsätter, nu ytterligare underblåsta av kriget i Ukraina, kommenterar vd och koncernchef Otto Pukk rapporte.

Otto Pukk fortsätter och berättar att kapacitetsutbyggnaden vid företagets indiska fabrik fortskrider enligt plan och man siktar på att vara klara vid slutet av året.

I skuggan av den rådande komponentsituationen och de störningar som leveranskedjan upplever, kommer Incap att hålla sina lager på en hög nivå – detta för att kunna att stödja framtida tillväxt och möta den växande efterfrågan, förklarar vd:n.

Incap bedömer att dess intäkter, rörelseresultat och det justerade rörelseresultatet för 2022 kommer att vara högre än fjolårets.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2