Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© DJI
Elektronikproduktion |

Dönartillverkaren DJI avbryter verksamheten i Ryssland

Kinesiska DJI, som även är majoritetsägare i Hasselblad, meddelar att man tillfälligt kommer att avbryta all affärsverksamhet i både Ryssland och Ukraina.

DJI blir därmed det första kinesiska teknikföretaget som avbryter sina affärsaktiviteter med Ryssland i samband med kriget.

”DJI kommer tillfälligt att avbryta all affärsverksamhet i Ryssland och Ukraina. Vi samarbetar med kunder, partners och andra intressenter angående detta tillfälliga avbrott i affärsverksamheten i de drabbade områdena,” skriver det kinesiska bolaget i ett pressmeddelande.

För ungefär en vecka sedan möttes bolaget av hård kritik och granskades efter att det påståtts att gjorts den ryska militären använde sig av bolagets drönare i Ukraina. DJI utfärdade då ett pressmeddelande där man sa att bolaget enbart tillverkar produkter för civilt bruk.

Samtidigt underströk bolaget att man varken marknadsför eller säljer produkter för militär bruk och att ”DJI har otvetydigt motsatt sig försök att fästa vapen på våra produkter.”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons