Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Universal Robots
Elektronikproduktion |

UR rapporter sitt bästa kvartalsresultat någonsin

Cobottillverkaren Universal Robots har rapporterat omsättningsrekortd om 85 miljoner USD under årets första kvartal, en ökning på 30 procent jämfört med det första kvartalet 2021.

– Att rapportera rekordintäkter för första kvartalet i en tid då företag över hela världen står inför störningar från pandemin, utmaningar i leveranskedjor och konflikter, är ett bevis på den roll kollaborativ automatisering kan spela för att hjälpa våra kunder att förbli konkurrenskraftiga, säger Kim Nørgaard Andreasen som är Universal Robots finanschef, i ett pressmeddelande.

Utöver rekordintäkter har robottillverkaren under det första kvartalet välkomnat 80 nya medarbetare.

I januari rapporterade Universal Robots en årsomsättning för 2021 på över 311 miljoner dollar, vilket bolaget menar till stor del berodde på den ökande medvetenheten om hur automatisering kan bidra till produktiviteten såväl som cobotarnas roll för att stödja företag som har svårt att hitta arbetskraft.

– När vi ser på trenderna i både samhället och för företag, talar allt för en växande efterfrågan på automatisering. Vi planerar för att möta denna efterfrågan genom att denna månad påbörja arbetet med ett nytt större huvudkontor i Danmark som också kommer att främja fortsatt utveckling, detta som en del i att svara upp på tillväxten, fortsätter Kim Nørgaard Andreasen.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2