Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© bosch
Elektronikproduktion |

Bosch levererar ett framgångsrikt 2021

Trots många utmaningar kan den tyska teknologikoncernen Bosch visa upp en betydande tillväxt.

Försäljningsintäkterna genererade av teknologi och tjänster förbättrades med 10,1 procent till 78,7 miljarder euro. Rörelseresultatet (EBIT) ökade till 3,2 miljarder euro. Rörelsemarginalen förbättrades med 4 procent, jämfört med 2,8 procent föregående år.

– Det framgångsrika resultatet av 2021 stärker företaget när vi nu tar oss an den utmanande miljön under innevarande år, sa Dr. Stefan Hartung, koncernchef för Robert Bosch GmbH, vid presentationen av företagets årssiffror.

Under presentationen tog han upp kriget i Ukraina, vilket han menar belyser pressen på beslutsfattare och samhället att bli mindre beroende av fossila bränslen och att kraftfullt fortsätta utvecklingen av nya energikällor. Hartung meddelande även att Bosch kommer att investera tre miljarder euro under tre år i klimatneutral teknik som elektrifiering och vätgas.

Boschkoncernen noterade en ökning av försäljningsintäkter i alla regioner. I Europa uppgick försäljningen till 41,3 miljarder euro, en ökning med 8,9 procent jämfört med föregående år. I Nordamerika ökade försäljningsintäkterna med 6,5 procent till 11,4 miljarder euro. Försäljningen i Sydamerika uppgick till 1,4 miljarder euro, en ökning med 32 procent. I Asien och Stillahavsområdet, inklusive andra regioner, nådde försäljningen 24,5 miljarder euro, vilket är en ökning med 13,1 procent. Antal anställda under året ökade med 7,580

Vidare in i 2022 – Hög osäkerhet i en utmanande miljö

Under årets första kvartal ökade Boschkoncernen ökade sin försäljning med 5,2 procent.

– Vi fick en solid start 2022. För närvarande räknar vi med att överträffa prognosen för försäljningstillväxten på 6 procent i vår årsredovisning. Men de stora osäkerheterna vi står inför gör att det fortfarande är svårt att ge en mer exakt uppskattning för innevarande år som helhet, säger Dr. Markus Forschner, CFO för Robert Bosch GmbH, i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons