Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© RISE
Komponenter |

RISE display-teknologi licensieras av Ynvisible

Displaytillverkaren Ynvisible har vänt sig till RISE och tecknat ett exklusivt licensavtal för ensamrätt till forskningsinstitutets energisnåla elektrokroma displayteknologi.

Det är 20 års forskning som ligger bakom RISE patenterade elektrokroma displayteknologi som nu licensieras. För RISE är det en viktig uppgift att se till att innovationer kan kommersialiseras och därmed stärka näringslivet i Sverige.

Ynvisible har sedan 2020 ett icke-exklusivt licensavtal till RISE elektrokroma displayteknologi, vilket har lett till att det internationella bolaget har investerat i kommersiell produktion av tryckt elektronik i Sverige. Nu utökas forsknings- och utvecklingssamarbetet mellan företagen då Ynvisible licensierar en del av RISE omfattande IP-portfölj inom elektrokromism. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Tryckt och organisk elektronik har utvecklats enormt under de senaste åren. Elektrokromism är en nyckelteknologi för att utveckla grön elektronik och vi tror att Ynvisible är väl positionerat för att kommersialisera tekniken, säger Duncan Platt, enhetschef på RISE.

Displayen kan drivas helt utan batteri med solceller, den har lägre elförbrukning och skapar mindre elavfall än konventionell displayteknologi. Kärnan i tekniken är ett bläck som ändrar färg vid förändrad spänning. Det skapar ett färgskifte som möjliggör att olika zoner eller segment i displayen kan tändas och släckas. Displayerna är tunna, flexibla och samtidigt robusta – vilket gör att de kan användas inom flera olika områden.

Kemi- och materialforskningen bakom displayteknologin kommer från Linköpings universitet och RISE.

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons