Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Pixabay
Komponenter |

500 registrerade patent världen över för Fingerprint

Det svenska biometribolaget firade nyligen en ny milstolpe med 500 registrerade patent över hela världen.

Fingerprints har under lång tid varit ett namn i framkant när det kommer till kapacitiva fingeravtryckssensorer – och som bolaget påpekar var de också det företaget i världen att integrera en touch-fingeravtryckssensor i en Androidtelefon 2014. Sedan dess har verksamheten rullat på och så sent som i mars i år meddelare man att bolagets teknologi integrerats i 600 olika smartphonemodeller.

var det första företaget i världen att integrera en touch-fingeravtryckssensor i en Android-smarttelefon 2014. Genom att kontinuerligt utveckla produktportföljen har vi behållit en ledande marknadsposition inom kapacitiva sensorer samtidigt som vi expanderar till andra områden som beröringsfria lösningar och optiska fingeravtryckssensorer.

Idag står bolagets FoU- och kundtekniska avdelning för mer än 50 procent av den totala personalstyrkan, detta inkluderar experter inom biometri, elektronik, materialteknik, algoritmer, kodning och produktionsteknik. 

– Sedan starten för 25 år sedan har vi haft en passion för innovativa biometriska lösningar, att skapa produkter som möjliggör säker och smidig identifiering och autentisering. Våra kunder förväntar sig produkter som är moderna, innovativa och säkra, och kontinuerlig innovation och produktutveckling är avgörande för att bibehålla och stärka vår konkurrenskraft i denna globala industri, säger Pontus Jägemalm, CTO på Fingerprints i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1