Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SHT Smart High Tech
Komponenter |

Smart High-Tech överväger grafentillverkning i Kina

Göteborgsbaserade Smart High-Tech, som utvecklat ett grafenförstärkt material för elektronikkylning, meddelar att man utforskar möjligheten att investera i grafentillverkning i Kina.

Bolagets styrelse vill att man sonderar terrängen om en möjlig investering för tillverkning i Kina. Investeringen i verksamheten skulle då göras genom en saminvestering med dotterbolaget (Ruixi) Shanghai Ruixi New Material High-Tech Ltd i Shanghai, Kina.

I ett pressmeddelande skriver man att Ruixi redan identifierat "möjligt villkorslöst statligt finansieringsstöd" som skulle kunna bidra med mer än 50 procent av totalinvesteringen i det nya bolaget som skapas för grafentillverkning. Smart High-Tech säger att man räknar med att behöva investera total 3 miljoner kronor – vilket skulle innebära en ägandedel om 55 procent, medan dotterbolaget Ruixi skulle äga 45 procent i det nybildade bolaget.

Smart High-Tech säger att investeringen skulle göra det möjligt för koncernen att ha full kontroll över förädlingskedja och vidareutveckla slutprodukten SHT GT TIM (Thermal Interface Material). SMART HIGH TECH har idag en mindre tillverkningsenhet för sin GT-produkt i Göteborg.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons