Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Apex AI
Teknik |

Fordonsfokuserat mjukvarubolag från USA landar i Sverige

Göteborg lockar när Apex-AI, ett mjukvarubolag från Kalifornien, etablerar sig i Sverige. Företagets levererar operativsystem för utveckling av säker och skalbar mjukvara för fordon och system för autonom körning.

Apex-AI valde Sverige och Göteborg för att komma närmare befintliga och potentiella kunder i norra Europa, och för att få bättre tillgång till svenskt kunnande och kompetens. Teamet i Göteborg förväntas växa snabbt. Det framgår av ett pressmeddelande från Business Region Göteborg som stödjer Apex-AI under etableringsprocessen.

– Jag är otroligt glad över att välkomna ett svenskt team till Apex.AI-familjen, säger Jan Becker, vd för Apex-AI i pressmeddelandet.

Bolaget har sitt säte Palo Alto men under sin expansion har man även valt att etablera sig i München, Stuttgart och Göteborg – något man menar är strategiskt valda orter där det finns starka nätverk av mjukvaruspecialister. Specifikt är det här mycket av utvecklingen inom Autosar sker, den öppna och standardiserade programvara som biltillverkare, underleverantörer och utvecklare av styrenheter för fordon har enats kring sedan cirka 20 år tillbaka.

Jan Becker säger att man kommer att börja med ett litet team i Göteborg som kommer att utveckla säker och certifierad mjukvara för autonom körning. Samtidigt säger han att man snart tänker expandera rejält.

– Etableringen av Apex-AI i Göteborg är ett bevis på att regionens kompetens inom fordonselektronik håller global toppnivå. Göteborg har en lång tradition av Autosar-utveckling och det har Apex.ai identifierat, säger Joel Görsch, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-02-13 16:53 V22.3.28-2