Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Instalco
Elektronikproduktion |

Instalco förvärvar Liab Instrumenteringar

Karlstadbaserade Liab Instrumenteringar har fått en ny ägare när Instalco siktar på att förstärka sitt industriutbud och förvärvar det värmländska bolaget.

Liab har varit verksamma sedan 1988 och grundades av ägarna och bröderna Tomas Lundquist och Nils-Olov Lundquist. Idag har bolaget 17 anställda med en omsättning om cirka 36 miljoner kronor.

Verksamhet består främst av tillverkning och installation av automationsutrustning till industri- och processanläggningar. Kunderna finns primärt inom läkemedelsindustrin, pappers- och cellulosaindustrin samt oljeindustrin. I bolagets verkstad monteras och färdigställs automatikskåp, lådor och övrig utrustning som krävs för installationen.

– Genom förvärvet av Liab fortsätter vi expansionen av vår industridisciplin där vi nu har vuxit till 15-tal dotterbolag. Liab drivs av entreprenörer med den rätta Instalcoandan och med dem ser vi möjligheter till synergier inom vår industrigrupp, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr och Industri i ett pressmeddelande.

– Vi har sedan tidigare samarbete med Instalcobolag och nu ser vi fram emot att utveckla det vidare genom att bli en del av Instalcokoncernen, tillägger Tomas Lundquist, vd på Liab


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons