Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Sivers dubblar intäkterna och minskar förlusten under Q1

Svenska Sivers Semiconductor lyckades fördubbla intäkterna under årets första kvartal jämfört med samma period i fjol.

– Första kvartalet 2022 startade klart positivt ur många perspektiv, framförallt gläds vi åt att tillväxten tog fart. Trots utmaningar med komponentbrist för våra kunder växte omsättningen med starka 98 procent jämfört med första kvartalet 2021 och blev 27 miljoner kronor, säger vd och koncernchef Anders Storm i rapporten.

Nettoomsättningen för perioden uppgick till 27,4 miljoner kronor, en ökning med 98 procent från 13,8 miljoner under samma period 2021. Samtidigt som bolaget lyckades fördubbla intäkterna ökade dock rörelseförlusten till  -26,9 miljoner kronor från -25,8 miljoner kronor för ett år sedan. Resultatet efter skatt hade dock en bättre utveckling och förbättrades till -18,3 miljoner kronor jämfört med -26,2 miljoner kronor under det första kvartalet 2021.

– Den operativa höjdpunkten under kvartalet var slutförandet av förvärvet av det amerikanska 5G/millimetervågsbolaget MixComm. Genom sammanslagningen av våra bolag har vi nu en mycket stark position inom 5G, SATCOM och radar, utöver vår redan starka Photonics verksamhet. Förvärvet ger en kraftigt förstärkt kundbas, utökad kapacitet, en bred IPportfölj och en stark närvaro i USA, Europa och Asien, säger Anders Storm.

Han fortsätter och berättar att Sivers nya position och erbjudande märks i relationen till kunderna. Han menar att de offerter bolaget nu skickar både är i antal och i storlek av en storlek Sivers aldrig tidigare varit med om. 

Bolaget skriver i rapporten att man upplevde ett stort intresse från kunder och potentiella kunder inom framförallt SATCOM under kvartalet, men även inom Wireless har man sett nya typer av amerikanska kunder – mycket tack vare den ökade närvaron i USA.

– Sammantaget är vi mycket glada över att hjulen snurrar smidigare nu och vi ser framtiden an med stor tillförsikt. Pandemin och komponentbristen har lett till att hela ekosystemet ligger efter ursprungliga tidplaner, men den underliggande efterfrågan finns där. Våra konkurrenskraftiga produkter, vårt starka globala nätverk och sammanslagningen med MixComm gör oss väl rustade. Vi har en utmärkt position och min optimism om framtiden är stark, avslutar Anders Storm.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons