Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Xaar
Teknik |

Xaar öppnar nytt teknikcenter i Solna

Beläget i Campus Solna i Stockholm, och med sina nästan 400 kvadratmeter, är centret dubbelt så stort som bolagets tidigare anläggning.

Det nya teknikcentret huserar ett nytt labb med ny utrustning, kontor samt mötesplatser för ingenjörer, forskare och besökare att arbeta i.

Bolaget menar att expansionen ger Xaar en perfekt miljö för att fortsätta sin forskning i den "transformativa potentialen hos bläckstråletekniker och dess möjligheter".

Basen i Sverige har spelat en nyckelroll i Xaars FoU-projekt under många år och samtidigt stöttat kunder i utveckling och användning av bläckstråleteknik.

Från sin nya anläggning kommer att jobba med både interna och externa projekt, ha kontakt med tillverkare, vätskeformgivare och specialiserade skrivartillverkare för att hjälpa till att få ut nya processer på marknaden med hjälp av Xaars skrivhuvuden och teknologier.

– Som inkjet-innovatör är det viktigt att vi fortsätter att investera i att utveckla de senaste teknologierna och applikationerna, och det gläder mig att öppna vårt nya kompetenscentrum i Sverige som en del av denna strategi, säger vd John Mills i ett pressmeddelande.

– Den oöverträffade expertisen och kunskapen hos vårt team, i kombination med dessa toppmoderna faciliteter, kommer att vara ovärderliga för att stödja vår tillväxt och fokusera på att utveckla möjligheter för bläckstråleskrivare, avslutar vd:n.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2