Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Norbit
Elektronikproduktion |

Starkt första kvartal 2022 för norska Norbit

Norska Norbit redovisar intäkter på 235,2 miljoner norska kronor för det första kvartalet, en ökning med hela 58 procent jämfört med samma period i fjol.

EBITDA mer än fördubblades från förra året och landade på 43,9 miljoner norska kronor för kvartalet.

– Vi är på god väg att nå vårt mål att passera en miljard norska kronor i intäkter i år. Alla våra segment visar framsteg, med tillväxt på topplinjen och förbättrad lönsamhet. Trots att det första kvartalet vanligtvis är säsongsmässigt svagt för Oceans-segmentet levererade vi de näst högsta kvartalsintäkterna någonsin, säger Per Jørgen Weisethaunet, vd för Norbit, i ett pressmeddelande.

Utsikterna för andra kvartalet är positiva, där ökad försäljning förväntas inom segmenten Oceans och Connectivity jämfört med både årets första kvartal och andra kvartalet 2021. Product Innovation & Realization säger man drar nytta av den generellt starka efterfrågan inom kontraktstillverkning. Norbit räknar med att detta kommer att fortsätta under andra kvartalet, med intäkter i linje med första kvartalet.

– Komponentmarknaden har varit krävande under en lång tid. Vi har mött denna utmaning med en trefaldig strategi. För det första har vi byggt upp ett säkerhetslager av kritiska komponenter. För det andra har vi skickliga FoU-ingenjörer som kan anpassa designen för att använda alternativa komponenter. För det tredje har vi utnyttjat den flexibilitet och dynamik som möjliggörs av vår egen produktion, förklarar Weisethaunet.

NORBITs långsiktiga mål är att leverera organiska intäkter på mer än 1,5 miljarder norska kronor och en EBITDA-marginal på över 25 procent 2024.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2