Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Altris
Elektronikproduktion |

Altris börjar tillverka katodmaterial i Sandviken

Altris AB och AB Sandvik Materials Technology har skrivit på ett avtal för att öppna en ny anläggning i Sandviken, där Altris ska tillverka katodmaterial till natriumjonbatterier i industriell skala.

Uppdaterad; 2022-05-16 15:35

Anläggningen, som heter Ferrum, kommer ha en årskapacitet på 2’000 ton av Altris katodmaterial Fennac, vilket enligt företaget i praktiken betyder att man kommer att förse marknaden med natriumbatterier motsvarande en gigawattimme per år. Det framgår av ett pressmeddelande.

Arbetet i den 1’800 kvadratmeter stora anläggningen Ferrum beräknas komma igång under våren 2022, och de första varorna ska finnas tillgängliga på marknaden i början av 2023.

Vi är mycket glada att Sandviken får bli hemorten för vår första industriella produktionsanläggning. Ferrum är inte bara en viktig milstolpe i Altris historia, utan dess existens är också ett bevis på att våra investerare och kunder tror på en framtid med natriumjonbatterier, säger Tim Nordh, Altris CTO, i pressmeddelandet. 

I och med den nya anläggningen i Sandviken är Altris nu verksamma på tre orter. Företagets huvudkontor och forskningslaboratorium ligger i Uppsala och försäljningskontoret i kinesiska Guangzhou.

Evertiq kontaktade Altris per mejl med frågan om den nya anläggning kommer innebära nya jobb, varpå bolaget svarade att "den nya anläggningen absolut kommer att innebära nya jobb". 

"Vi rekryterar en produktionschef just nu och i början ska vi rekrytera fyra till personer. Q2 2023 räknar vi med att ha cirka 10-15 personer som arbetar på fabriken i första skedet," fortsätter Altris i mejlsvaret. 
 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons