Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Permobil (montage)
Elektronikproduktion |

Permobil bygger nytt huvudkontor – i Sundsvall

Efter flera år i Timrå behöver den svenska tillverkaren av elektriskt drivna fordon för funktionshindrade mer svängrum. Nu bygger Permobil ett nytt huvudkontor i Birsta utanför Sundsvall där produktion, forskning och utveckling samt kontor och testning ska rymmas.

Permobil har 1’700 medarbetare i 15 länder och växer kraftigt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Huvudkontoret finns sedan decennier i Västernorrland. Nu uppger man sig storsatsa i nya lokaler som ska samla all verksamhet under ett nytt tak.

Vår marknad är global, men basen i norra Sverige är vårt hjärta. Vi bygger ett innovationscentrum såväl som en fabrik där vi ska fortsätta leverera framtidens mobilitetslösningar. Vi söker redan i dag 15 nya medarbetare inom forskning och utveckling och med ett nytt huvudkontor erbjuder vi möjligheten att arbeta i fronten av utvecklingen i natursköna omgivningar. Här ska vi fortsätta vår tillväxtresa, säger Bengt Thorsson, vd för Permobil, i pressmeddelandet.

Anläggningen ska stå klar i slutet av 2023 eller i början av 2024, rapporterar SVT Västernorrland, och skriver att lokalernas storlek uppgår till cirka 13’000 kvadratmeter.

Hur stor investeringen är är det för tidigt att gå in på, kommenterar Bengt Thorsson till SVT, som säger att ”ritningarna inte är riktigt färdiga”.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-2