Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nilar
Elektronikproduktion |

Enequi i samarbete med Nilar – lägger stororder på batterier

Nilar och Enequi har ingått ett strategiskt partnerskap för utveckling av kundanpassade lösningar för energilager på den europeiska marknaden.

Vi ser fram emot att i nära samarbete med Enequi utveckla kundanpassade och kostnadseffektiva lösningar baserade på Nilars batterier och BMS. Enequi har både den teknisk kunskap och förmåga som krävs för att skapa integrerade lösningar där våra batterier och Enequis styrning samverkar optimalt, säger Erik Oldmark, vd på Nilar, i ett pressmeddelande.

Våra kunder söker efter säkra och pålitliga energilagringslösningar som kan förse dem med hållbar och stabil energitillgång. Genom vårt partnerskap med Nilar förstärker vi vårt erbjudande och skapar förutsättningar för att accelerera vår tillväxt i Europa, säger Håkan Svärd, vd på Enequi, i pressmeddelandet.

Enequi har även tecknat en initial order på 800 batterier från Nilar med tillhörande batteristyrsystem till 100 enheter av Enequis energilager QuiPower Storage, med leveransstart under tredje kvartalet år 2022. Totalt omfattar ordern batterier med en kapacitet på 1,15 MWh och ett ordervärde på tio miljoner kronor.

För Nilar, skriver bolaget, blir det startpunkten på en uppskalning av produktionen för att nå en kapacitet på 20 MWh under år 2023 och med ett långsiktigt mål att nå en produktionskapacitet på 150-200 MWh under år 2025.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2