Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Epiroc flyttar verksamhet från Japan till Kina

Gruvutrustningstillverkaren kommer att flytta produktionen och utvecklingen av borriggar för bygg och anläggning ovan jord från Japan till sin enhet i Nanjing, Kina.

Tillverkningsenheten i Yokohama, Japan, har sålts och kommer att stängas i mitten av 2023, skriver Epiroc i ett pressmeddelande. Enheten har omkring 50 anställda.

I Nanjing, förklarar bolaget, får tillverkningen ”stordriftsfördelar för produktion, inköp, och logistik”, något som kommer att ”öka effektiviteten”.

Vi strävar kontinuerligt för att öka effektiviteten i verksamheten och flytten kommer att förbättra vår långsiktiga konkurrenskraft och flexibilitet. Vår enhet i Nanjing har klara fördelar med sin betydande infrastruktur för produktion, inköp, och logistik. Vi beklagar att detta kommer att påverka några av våra kollegor i Japan, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

Produktionen och utvecklingen som kommer att flyttas är del av Epirocs PowerROC-serie av utrustning för borrnings- och sprängningsapplikationer inom anläggning, till exempel borriggen PowerROC T25.

Epirocs marknadsbolag kommer att flyttas inom Yokohama-området, med fortsatt fokus på produkt- och applikationskunskap samt tillhandahålla översyn, renovering, och uppgradering av kunders befintliga flottor.

Nettoeffekten på rörelseresultatet från fastighetsförsäljningen samt omstruktureringskostnaden uppges bli positiv med cirka 250 miljoner kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2