Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc Elektronikproduktion |

Epiroc flyttar verksamhet från Japan till Kina

Gruvutrustningstillverkaren kommer att flytta produktionen och utvecklingen av borriggar för bygg och anläggning ovan jord från Japan till sin enhet i Nanjing, Kina.

Tillverkningsenheten i Yokohama, Japan, har sålts och kommer att stängas i mitten av 2023, skriver Epiroc i ett pressmeddelande. Enheten har omkring 50 anställda.

I Nanjing, förklarar bolaget, får tillverkningen ”stordriftsfördelar för produktion, inköp, och logistik”, något som kommer att ”öka effektiviteten”.

Vi strävar kontinuerligt för att öka effektiviteten i verksamheten och flytten kommer att förbättra vår långsiktiga konkurrenskraft och flexibilitet. Vår enhet i Nanjing har klara fördelar med sin betydande infrastruktur för produktion, inköp, och logistik. Vi beklagar att detta kommer att påverka några av våra kollegor i Japan, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef, i pressmeddelandet.

Produktionen och utvecklingen som kommer att flyttas är del av Epirocs PowerROC-serie av utrustning för borrnings- och sprängningsapplikationer inom anläggning, till exempel borriggen PowerROC T25.

Epirocs marknadsbolag kommer att flyttas inom Yokohama-området, med fortsatt fokus på produkt- och applikationskunskap samt tillhandahålla översyn, renovering, och uppgradering av kunders befintliga flottor.

Nettoeffekten på rörelseresultatet från fastighetsförsäljningen samt omstruktureringskostnaden uppges bli positiv med cirka 250 miljoner kronor.

Annons
Annons
2023-03-29 21:41 V20.13.15-1
Annons
Annons