Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© /nimg/battery technology/
Teknik |

Texel i samarbete med amerikansk elbilstillverkare

Den svenska batteriutvecklaren Texel Energy Storage inleder samarbete med den amerikanska elbilstillverkaren Triton för att påskynda utvecklingen av nästa generations hybrida drivlinor för elektriska lastbilar.

Texel har tagit fram en ny hybrid-teknologi som lagrar och producerar energi, som enligt bolaget liknas vid en kombination av litiumbatterier och vätgasbränsleceller. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett av våra viktigaste fokusområden i utvecklingen av ett nytt batteri och en ny energilagringsteknik har alltid handlat om att vara cirkulära vi måste sluta konsumera vår planets resurser och inte byta ett problem mot ett annat. Jag är glad att ett innovativt företag som Triton med entreprenörer som Mr. Himanshu kan leda vägen i klimatkrisen genom sitt starka åtagande i miljöfrågor, säger Lars Jacobsson, vd och grundare av Texel Energy Storage, i pressmeddelandet.

Triton Electric Vehicle tillverkar en ny klass av elektriska fordon i Indien, med planer att expandera globalt.

Det är en stor ära för Triton Electric Vehicle att samarbeta med Texel Energy Storage för att förändra världen, och vi ser fram emot en hälsosam och långtgående relation, säger Himanshu B Patel, vd för Triton Electrical Vehicle, i pressmeddelandet.

Den USA-baserade elbilstillverkaren Triton EV har nyligen förvärvat AMW’s fabrik i Bhuj, Gujarat. Anläggningen utgör över 3.7 miljoner kvadratmeter och kommer användas av Triton EV för tillverkning av elektriska lastbilar.

Bolagen avser att inleda sitt gemensamma affärssamarbete under första halvåret 2023.


Visa fler nyheter
2024-03-01 09:18 V22.3.47-1