Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Teknik |

Nya namn i ledningsgruppen när Ericsson förändrar koncernstrukturen

Ericsson menar att gränserna mellan mjukvara och tjänster håller på att suddas ut. Och för att dra nytta av detta och leverera tillväxt i kärnverksamheten inför man nya affärsområden.

För att vara ledande inom mobil infrastruktur skapas affärsområde Cloud Software and Services genom sammanslagning av affärsområde Digital Services och affärsområde Managed Services. Detta, menar Ericsson, kommer att göra det möjligt för bolaget att dra nytta av att gränserna mellan molnplattformar, mjukvara och tjänster suddas ut. 

Mer praktiskt kommer kommer Ericsson, via den nya strukturen, att bättre kunna utnyttja investeringarna i FoU, öka kompetensen inom molnbaserad teknik och bygga upp sina kombinerade erbjudanden för automatisering och AI-tjänster. Per Narvinger utses till Senior Vice President och chef för affärsområde Cloud Software and Services och kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp. Narvinger är för närvarande chef för Product Area Networks inom affärsområdet Networks. Det framgår av ett pressmeddelande.

Jan Karlsson, som för närvarande är chef för affärsområdet Digital Services, kommer att lämna ledningsgruppen och i stället driva utvecklingen av den globala nätverksplattformen och rapportera till vd Börje Ekholm. Som tidigare meddelats kommer Peter Laurin, för närvarande chef för affärsområdet Managed Services, att lämna bolaget för möjligheter utanför Ericsson.

Ett annat nytt affärsområde är Enterprise Wireless Solutions, bestående av de nuvarande verksamheterna Cradlepoint och Dedicated Networks, som skapas för att ansvara för och fokusera på att utveckla lösningar för att möta företagens behov och för att skapa en särskild organisation för att nå ut till företagskunder.

George Mulhern utses till Senior Vice President och chef för affärsområdet Enterprise Wireless Solutions och kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp. Mulhern är för närvarande vd för Cradlepoint.

Åsa Tamsons kommer att fortsätta i sin roll som Senior Vice President och chef för affärsområdet Technologies & New Businesses, som kommer att fortsätta att fokusera på att utveckla nya affärslösningar för att accelerera tillväxten inom Ericssons kärn- och företagsverksamheter.

Ericsson har också beslutat att lägga till en Group Function Global Operations i sin koncernstruktur. Här kombineras många stödfunktioner inom bolaget så som inköp, IT, digital transformation, Group Sales, fastigheter, de operativa delarna av personal- och ekonomifunktionerna. Moti Gyamlani har utses till Senior Vice President och chef för Group Function Global Operations och kommer att ingå i Ericssons ledningsgrupp. Moti är för närvarande chef för Group Sourcing.

Arun Bansal, Ericssons Executive Vice President och chef för marknadsområdet Europa & Latinamerika, kommer att lämna företaget för andra möjligheter – han lämnar sin roll med omedelbar verkan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons