Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Veoneer
Elektronikproduktion |

Veoneer levererar kameror till BMW

Autotech-bolaget Veoneer har tecknat avtal för att utrusta fordon från BMW Group med kameror till deras nästa generation kamerasystem för automatiserad körning.

Kamerorna kommer att monteras bakom backspegeln, vara framåtriktade och mata information till bilens kontrollsystem.

I BMWs nästa generations system för automatiserad körning kombineras bolagets nuvarande AD-mjukvara med Arrivers mjukvara för kameraperception och körpolicy för NCAP på Qualcomm Technologies System-on-Chip (SoC). Målsättningen är att utveckla mjukvara med funktioner från NCAP samt förarstöd för nivå 2 och nivå 3. Veoneers kameror har vidareutvecklats enligt trenden med centraliserad och skalbar mjukvaruarkitektur och de kommer vara en del av sensorlösningen för nästa generations mjukvaruplattform för självkörning.

– Vi är mycket glada över att vara med i utvecklingen av nästa generation kamerasystem, vilken planeras att nå marknaden under 2025. Denna order på kameror till den femte generationens kamerasystem visar att Veoneer fortsätter att driva den tekniska utvecklingen av säkra lösningar för förarstöd och automatiserad körning, säger Veoneers koncernchef Jacob Svanberg i ett pressmeddelande.

Veoneer har inte specificerat ordervärdet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons