Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Onkyo
Elektronikproduktion |

Klassiska hi-fi-bolaget Onkyo ansöker om konkurs

Förändringarna i hur musik och media konsumeras blev för tuffa för japanska Onkyo, som efter över 70 år i hi-fi-branschen i fredags ansökte om konkurs.

Onkyo lämnade in ansökan vid tingsrätten i Osaka i förra veckan med skulder på motsvarande cirka 240 miljoner kronor, rapporterar tidningen Nikkei.

”Företaget har inte kunnat navigera i de snabba förändringarna i hur människor konsumerar media och musik, eftersom användare gått från företagets kärnprodukter, som kompakta stereosystem, till mobila enheter som smartphones för streaming,” fortsätter tidningen.

Bolagets dotterbolag som skötte tillverkningen av originalutrustning – alltså montering av högtalare för andra märken – samt försäljning av ljudutrustning ansökte i mars om frivillig konkurs.

Företaget uppger i en kommentar till Nikkei att det försökte upprätthålla affärer i mindre skala, "men kunde inte stoppa kassaflödesproblemen från att förvärras."

Vidare kommenterade man att alla möjliga sätt att fortsätta verksamheten har utforskats, men att bolaget inte har kunnat betala av sina skulder.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons