Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Renesas
Komponenter |

Renesas ger nytt liv åt stängd fabrik

Åtta år efter stängningen planerar Renesas att ge nytt liv åt sin fabrik i Kofu, Japan. En investering på motsvarande sju miljarder kronor ska förvandla fabriken till en wafer-fab för 300-millimetersprocesser.

Efterfrågan på krafthalvledare och grön omställning gör att Renesas förväntas sig en snabb tillväxt i efterfrågan på elbilar. Enligt ett pressmeddelande planerar bolaget att höja sin produktionskapacitet för krafthalvledare, så som transistor-typen IGBT.

Investeringen på drygt sju miljarder kronor ska göra att den totala produktionskapaciteten för Renesas krafthalvledare fördubblas.

Investeringen gör det möjligt för oss att upprätta vår största wafer-lina dedikerad till krafthalvledare. Vi kommer att fortsätta att genomföra nödvändiga investeringar för att förbättra vår egen produktionskapacitet samtidigt som vi ytterligare stärker banden med externa partners. För att möta efterfrågan på medellång till lång sikt är Renesas fortsatt engagerat i att säkerställa leveranssäkerhet för att ge våra kunder bästa möjliga support, säger Hidetoshi Shibata, vd och koncernchef för Renesas, i pressmeddelandet.

Kofu-fabriken kommer att ge Renesas renrumsyta på 18’000 kvadratmeter. När företaget väl är igång kommer företaget att tillverka IGBT- och Power MOSFET-produkter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons