Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Teknik |

Svenskt robotikföretag säkrar mångmiljonbelopp

Cognibotics har tagit in 60 miljoner kronor i en finansieringsrunda i syfte att marknadsföra sina produkter och skapa skräddarsydda automationslösningar i samarbete med kunder.

Lundaföretaget Cognibotics, som bland annat utvecklar avancerade industrirobotar, vittnar om en ökad efterfrågan inom samtliga fyra produktområden på mer applikationsspecifika lösningar och ett fortsatt nära kundsamarbete. Det framgår av ett pressmeddelande.

För att möta har man tagit in nytt kapital med danska Danish Newton ApS i spetsen. Vidare investerare listade är Fairpoint, Tibia och Porte-Monnaie.

Att vi kan lägga till Newton ApS på ägarlistan tillsammans med flera andra tunga industrinamn som Staffan Dahlström och Sven Nyman är ett styrkebevis. Vi har nu ägare som kan stötta oss så väl strategiskt som praktiskt och ekonomiskt. Fokus för Cognibotics ligger nu på att arbeta med våra partners för att omvandla våra robotprodukter till referensinstallationer och demonstrationsanläggningar för våra kunder, säger Fredrik Malmgren, vd på Cognibotics, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons