Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© samsung
Elektronikproduktion |

Samsung öppnar plånboken igen för nya jätteinvesteringar

Mindre än ett år efter halvledarjättens senaste investeringsplan presenterade bolaget i dag en ny – ännu större – summa öronmärkt för ett antal teknologiområden.

Investeringen från i augusti i fjol motsvarade en summa på 206 miljarder dollar fram till och med 2023 och ska läggas på områdena artificiell intelligens, halvledare, robotik och biopharmaceuticals. Detta enligt ett uttalande från Samsung Electronics Co Ltd, skrev nyhetsbyrån Reuters.

Nu rapporterar Reuters att Samsungs nya investeringsplan uppgår till motsvarande 356 miljarder dollar. Syftet är, som tidigare, att accelerera tillväxten inom områdena halvledare, biopharmaceuticals och andra teknologier. Dock inte elbilsbatterier.

Bolaget uppgav, fortsätter nyhetsbyrån, att investeringarna sträcker sig fram till 2026 och ska ”hjälpa Samsung att driva långsiktig tillväxt inom strategiska områden som halvledarsektorn, samtidigt som de lovar aggressiva investeringar i den biofarmaceutiska sektorn för att göra den lika framgångsrik som dess halvledarverksamhet.”

Hur Samsung planerar att fördela pengarna mellan områdena är oklart, skriver Reuters, men att 80 procent av investeringarna kommer att genomföras i Sydkorea.

Investeringarna förväntas även skapa över en miljon tjänster. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons