Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© firaxissmooke dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Vinnova-backat projekt ska ta Beammwave till produktion

Projektet har som mål att ta Beammwave från en patenterad design och prototyp till en validerad och produktionsfärdig produkt och därmed möjliggöra samarbete med industriella partners.

Beammwave har beviljats ett gemensamt projekt med titeln "Lågkomplexitets multi-antenn radioarkitekturer för millimetervågområdet" tillsammans med KTH och Lunds universitet med bidrag från Vinnova, lyder ett pressmeddelande.

Projektet koordineras av Beammwave och har en total budget på 7,6 miljoner kronor medan Vinnova-anslaget under utlysningen Smartare elektroniksystem är 3,8 miljoner och Beammwaves andel av bidraget är totalt 1,1 miljoner.

Samarbetet med Kungliga Tekniska Högskolan och Lunds universitet tillför ett enormt värde för oss, eftersom vi får tillgång till mmWave-forskning och kunskap i världsklass och det visar också vilket värde vi kan tillföra universiteten med vår världsledande design och arkitektur, säger Stefan Svedberg, vd för Beammwave, i pressmeddelandet.

Projektet kommer att pågå över två år och kommer att ha både teoretiska och praktiska komponenter som tar oss från Technology Readiness Level (TRL) 4 till 6, säger Bengt Lindoff, Chief Systems Architect för Beammwave och projektkoordinator för det gemensamma projektet, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2