Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© dmitriy shironosov dreamstime.com
Teknik |

Smoltek inleder samarbete för utveckling av demonstratorer till elektrolysörer

Smoltek har tecknat ett samarbetsavtal med en stor internationell tillverkare av insatsmaterial till elektrolysörer.

Samarbetsavtalet omfattar utveckling av demonstratorer för Smolteks nanofiberbaserade cellmaterial till PEM-elektrolysörer. Smolteks kolnanofibrer och korrosionsskydd kommer att kombineras med andra material från tillverkaren, samt katalyspartiklar från tredje part, till en demonstrator i labbstorlek. Detta demomaterial kommer därefter att integreras i en fullständig PEM-elektrolysörcell, följt av testkörning och mätning av dess prestanda.

– Det är glädjande att vi och vår partner nu har undertecknat ett samarbetsavtal för detta utvecklingsprojekt, och vi ser båda fram emot att ta fram en fullständig PEM-elektrolysörcell med vår patentskyddade teknologi, säger Fabian Wenger, Tech Lead på Smoltek Innovation i ett pressmeddelande.

Projektet görs för att verifiera potentialen i Smolteks nanofiberbaserade cellmaterial samt dess förmåga att reducera mängden extremt dyra katalysatorpartiklar i PEM-elektrolysörer. Det svenska bolagets kolnanofiberteknik ökar den aktiva ytan som är i kontakt med membranet i elektolysörcellen och på så vis kan även elektrolysörens totala storlek minskas, vid bibehållen produktionskapacitet.

– Dessa egenskaper ger sammantaget en betydligt lägre produktionskostnad för grön vätgas, säger Ellinor Ehrnberg, vd för Smoltek Innovation.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons