Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Darkglass Electronics
Elektronikproduktion |

Finsk tillverkare av musikutrustning får ny storägare

Darkglass Electronics, en finsk tillverkare av musikutrustning för basister, rapporteras ha fått en ny majoritetsägare i jätten Korg USA.

Darkglass Electronics tillverkar bland annat pedaler, förstärkare och högtalarkabinett för hand, med Helsingfors som utgångspunkt. Korg tillhör en av pionjärerna inom industrin för musikutrustning och har ett antal klassiska synthesisers och keyboards i bagaget.

Korg har distribuerat Darkglass produkter i USA och Kanada sedan 2019, rapporterar bland andra Gearnews, men går nu in som majoritetsägare i det finska bolaget.

Joe Castronovo, president för Korg USA, uppger i ett pressmeddelande att förvärvet går i linje med att positionera bolaget till en ledande aktör inom musikutrustning för basister, och att man ser fram emot att investera i Darkglass i framtiden.

Douglas Castro, grundare av Darkglass Electronics, säger i pressmeddelandet att han på nära håll sett hur varumärken som köpts av Korg USA stärkts.

Efter att ha arbetat med Korg USA i många år och sett deras otroliga arbete för att stärka varumärkena som har anslutit sig till deras grupp, tvivlar jag inte på att de kommer att hjälpa till att uppfylla alla dessa ambitioner och mer därtill, fortsätter Douglas Castro. 

Hur påverkar Korg USA:s ingång som majoritetsägare Darkglass Electronics ur ett tillverkningsmässigt perspektiv? 

Ur ett tillverkningsmässigt perspektiv kommer detta inte att påverka oss, det är business as usual i vår produktion. Däremot innebär Korg USA:s majoritetsägande utökade muskler inom vår befintliga försäljning, marknadsföring och distribution, säger Marcos Barilatti, Managing Director på Darkglass Electronics, i en kommentar till Evertiq över telefon. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons