Annons
Annons
Annons
Annons
© Trollhattans Kommun
Elektronikproduktion |

Tyskt halvledarbolag skapar nya jobb i Trollhättan

Hellma Materials, en tysk specialist på produktion av material för optik och strålningsdetektering och verksam inom produktion av kalciumfluorid, etablerar en ny produktionsanläggning i Saabs tidigare lokaler för utveckling av kalciumfluoridkristaller.

Etableringen innebär en investering på drygt 200 miljoner kronor och i inledningsskedet ett tjugotal anställda, lyder ett pressmeddelande.

Företaget har valt att bygga upp verksamhet i Sverige och de bästa förutsättningarna visade sig finnas i Trollhättan, närmare bestämt Stallbackaområdet. Diskussioner har förts med Business Sweden, Position Väst och Trollhättans stad, men även med fastighetsägarna Nevs, fortsätter pressmeddelandet.

Vi är tacksamma över att ha hittat en mycket affärsvänlig miljö här i Trollhättan och ett mycket stöttande team från Nevs, Business Sweden, Position Väst och Trollhättans stad, säger dr Thomas Töpfer, vd och delägare i Hellma Materials, i pressmeddelandet.

Trollhättan har lång tradition inom industriell tillverkning. Två byggnader är klara för omedelbar användning i tidigare Saabs biltillverkningsanläggning. Det tillgodoser våra komplexa behov vad gäller försörjning av el, industriellt kylvatten och annan infrastruktur, fortsätter dr Thomas Töpfer i pressmeddelandet.

Installationsarbetet för all nödvändig infrastruktur kommer att påbörjas sommaren 2022 och de första produkterna är planerade att skickas från fabriken i slutet av 2023. Ytterligare investeringar är planerade under 2025.

Vi vet ju med oss att vi har fantastiska förutsättningar med exempelvis fina anläggningar, hög kompetens och en lång industrihistoria här i Trollhättan. Det har många företag upptäckt de senaste åren, och det är förstås fantastiskt roligt för oss som stad att kunna attrahera ännu ett nytt företag, i konkurrens med många andra platser i Europa, konstaterar Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2