Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Melexis (används i illustrativt syfte)
Komponenter |

SEMI Europe uppmanar till snabbt antagande av Chips Act

Branschorganisationen SEMI Europe menar att ett snabbt antagande av rättsakten European Chips Act kommer att påskynda Europas arbete med att attrahera investeringar för att bygga upp tillverkningskapacitet samt forskning och utveckling.

Man uppmanar även till diskussioner om lagstiftningen med Europaparlamentet, medlemsstaterna och Europeiska kommissionen. Lagen syftar till att stärka Europas konkurrenskraft och motståndskraft inom halvledarteknologier och applikationer.

Laith Altimime, president för SEMI Europe, säger i ett pressmeddelande att "lagen är också ett viktigt steg framåt för Europa i att minska koldioxidutsläppen inom halvledarindustrin och att driva på digital transformation.”

Branschorganisationen lade fram några rekommendationer i ett nyligen publicerat positionsdokument.

Man vill se en förstärkning av Europas kapacitet inom forskning och utveckling, och se till att det finns tillräcklig finansiering tillgänglig. Nya och befintliga pilotlinjer ska anpassas till förväntade framtida behov och trender och stödja öppen tillgång för alla parter inom EU:s värdekedja. Chips Joint Undertaking måste inrikta sig på Europas behov av halvledarindustrin. Slutligen vill man se att det etableras en dedikerad finansieringsström för kompetens- och arbetskraftsutveckling under Chips Joint Undertaking.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2