Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© olivier26 dreamstime.com
Elektronikproduktion |

Anställningsboom hos BAE Systems Hägglunds

Örnsköldsviksföretaget BAE Systems Hägglunds rapporteras av SVT ha flera upphandlingar på gång och kan behöva fortsätta den anställningsboom som har pågått sedan ett år tillbaka.

Industriföretaget har enligt SVT Nyheter Västernorrland utökat sin personalstyrka med nära på 400 personer på ett års tid. Och lyckas företaget kamma hem ytterligare upphandlingar, där den senaste i ordningen berör stridsfordon till försvarsdepartementet i Slovakien, kommer BAE Systems behöva nyanställa igen.

Det kanske kan bli 100 anställda till men framförallt blir det en långsiktighet på den här nivån som vi håller på att växa till, säger Tommy Gustafsson Rask, vd på BAE Systems Hägglunds, till SVT Nyheter Västernorrland.

Men det slutar inte där, fortsätter SVT. Företaget inväntar även besked från Tjeckien gällande 210 stridsfordon, samtidigt som ytterligare kan levereras till Försvarets materielverk.

FMV:s upphandling kan ge ungefär 100 bandvagnar per år och tittar man på den produktion vi har i orderboken och lägger till Slovakien, Tjeckien och FMV så klarar vi av det. Men då börjar det att bli fullt, säger Rask till SVT Nyheter Västerbotten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons