Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dyson
Teknik |

Dysons nya storsatsning: hushållsrobotar

Efter att elbilsplanen gick i stöpet för två år sedan gör dammsugartillverkaren en ny storsatsning på robotar för hushållssysslor. Bolaget tillkännager samtidigt en stor rekryteringsplan för att anställa ingenjörer med robotkompetens.

Dyson har gett världen en glimt av vad som blir nästa stora drag från den dammsugarjätten. I ett videoklipp på bolagets hemsida berättar chefsingenjören Jake Dyson att storsatsningen är robotar som utför kämpiga hushållssysslor, till exempel att placera tallrikar i diskstället eller att plocka upp leksaker från golvet.

Det finns en lysande framtid för robotik som förbättrar människors vardag genom att bespara tid och eliminera hushållssysslor. Som förälder spenderar jag halva mitt liv åt att städa efter mina barn, och det är ganska tradigt, säger Jake Dyson i videoklippet.

Bolaget har lagt ned åtminstone tio års tid på forskning inom området och ser möjligheten att skörda frukterna vid horisonten. Men första ska man lansera ett antal teknologicenter, i London, Hullavington och Singapore, samtidigt som Dyson har ett kunskapsutbyte med Imperial College.

Men den kanske största uppgiften är rekryteringsbehovet: 700 robotingenjörer över fem års tid. Enligt sajten har Dyson bara i år tillsatt 2’000 personer till verksamheten, varav hälften är ingenjörer.

Investeringarna som bolaget lägger på robotikområdet uppgår till 2,75 miljarder brittiska pund fram till och med 2025, varav 600 miljoner spenderas i år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons