Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EEPAB
Elektronikproduktion |

EEPAB börjar komma på plats i nya lokalerna

Efter en tids arbete börjar kontraktstillverkaren EEPAB komma på plats i sin nya fabrik i Vilsta, Eskilstuna. En anläggning som ska eliminera tidigare begränsningar vad gäller utrymme och beläggning. När Evertiq kontaktar bolagets vd Mikael Joki berättar han att man inom kort har allt på plats.

Det har varit något stort på gång hos Eskilstuna ElektronikPartner (EEPAB) sedan fjolåret. Bolaget har efter beslutet att lämna sin fabrik på Gustafsvägen i Eskilstuna tagit stora kliv framåt i arbetet med att inrätta sig i sin nya produktionsanläggning i Vilsta, i utkanten av hemkommunen. Utrustning har köpts in för att modernisera maskinparken, som i sin tur allt eftersom har petats in i de nya lokalerna.

Evertiq kontaktade bolagets vd, Mikael Joki, per mejl för en uppföljning om var man befinner sig i dagsläget.

Vi är på gång, som man säger. Produktion är på plats och rullar. Vi väntar fortfarande med att flytta över utvecklingsavdelningen utifrån att viss anpassning ännu inte är på plats, beräknad flytt inom två veckor, skriver Mikael Joki tillbaka till Evertiq.

Mikael har tidigare berättat att den nya fabriken är större och bättre än den tidigare, och ska eliminera tidigare begränsningar vad gäller utrymme och beläggning.

Vi ser en stor potential för tillväxt i vår nya fastighet. Utvecklingsavdelningen disponerar i det nya på över 300 kvadratmeter, inklusive labb och yta för miljölabb. Produktion har redan i dag två linor på plats, samt en prototypshop. Sammantaget disponerar vi i dagsläget 3’000 kvadratmeter av fastighetens totala 6’500 kvadratmeter, det vill säga – det finns plats för att öka volymer och engagemang över tid. Redan nu så har vi öppnat upp fabriken för befintliga kunder, och inom kort sker detta även för externa besökare, berättar Mikael.

Så sent som för en månad sedan skrev bolaget på sin Linkedinprofil att en tillfällig skylt har satts upp på den nya adressen. Det känns som att den sista spiken är på väg att bli inslagen.

Jag bedömer att vi till midsommar har allt på plats, inklusive vår skylt, avslutar Mikael Joki.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1