Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nevs
Teknik |

Nevs Sango får central roll i ny flotta för autonoma fordon

Målet med partnerskapet mellan Nevs och Oxbotica är att tillsammans utveckla en ”säkrare, mer hållbar och tillgänglig” lösning för persontransporter i stadsmiljöer.

Sango beskrivs som ett helt elektriskt, självkörande fordon framtaget för delad passagerartransport i städer. Interiören har sex säten och uppges vara anpassningsbar för olika ändamål, till exempel privat läge eller familjeläge och har väggar som kan avskilja passagerarna.

Oxbotica kommer att integrera sitt system Oxbotica Driver i Nevs-fordonet Sango, och kommer därefter att samspela med fordonets egenskaper för elektrisk och autonom körning.

Kombinationen av Oxbotica Driver och detta fantastiska, nästa generations elfordon är en perfekt kombination. Det gör att vi kan skapa en tjänst som kommer att göra vägarna säkrare, renare och mindre överbelastade och ge kunderna ett nytt sätt att resa, säger Gavin Jackson, vd på Oxbotica, i pressmeddelandet.


Flottan kommer att användas på allmänna vägar i slitet av 2023, följt av flera projekt i Europa 2024 inför global uppskalning 2025.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons