Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© FRONTSIDE
Elektronikproduktion |

FRONTSIDE nyanställer och breder ut sig

Kontraktstillverkaren FRONTSIDE har tillsatt nya muskler till både inköp och produktion och planerar att bryta loss ett hundratal kvadratmeter från sina befintliga lokaler i Göteborg.

Enligt en uppdatering på Linkedin har FRONTSIDE tillsatt ny personal till verksamheten i Göteborg så sent som i maj och juni.

Vi har anställt totalt fem personer, en till inköp och fyra till produktion, säger Mikael Wikberg, vice vd på FRONTSIDE, till Evertiq över telefonen, och berättar att "samtliga är kollegor från branschen med mycket erfarenhet".

Förklaringen till rekryteringen är att det är hög aktivitet i fabriken, där bolagets befintliga kunder i det övre skiktet har utökat sina prognoser det senaste året och sträcker sig så långt fram som till 2024. Något som inte har varit särskilt vanligt under de senaste två åren, hårt präglade av osäkerhet och brist på olika typer av material.

En viktig del till att vi har en stark orderstock som sträcker sig långt fram är att vi återigen har lagt ner ett hårt arbete på att förmedla vikten av framförhållning när man lägger sina ordrar, säger Mikael.

Den långsiktiga beläggningen har gett en trygghet för göteborgarna, som egentligen skulle kunna anställa lika många till i produktionen.

I dagsläget hanterar vi beläggningen och tittar i stället på möjliga anställningar senare under året, och då endast till produktion, säger Mikael.

Bolaget introducerade nya lagerplatser i september i fjol och planerar för ett nytt utrymmesmässigt krafttag. Totalt rör det sig om 500 kvadratmeter som ska användas till lagerplatser och produktion, vilka bolaget bryter loss från sina befintliga lokaler. Utökningen i produktionen kommer användas till sammansättning av kompletta produkter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1