Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ersa Versaflow
Elektronikproduktion |

Ny selektivlödare i drift hos Orbit One Stockholm

Orbit Ones nya selektivlödare från tyska Ersa meddelas nu vara i full drift vid Orbit Ones Stockholmsenhet och ersätter tidigare våglödare.

Orbit One skriver i ett pressmeddelande att man, i samband med investeringen, satsat på en egen kvävgasgenerator.

Kvävgasen behövs till lödningen och en egen kvävgasgenerator gör oss både oberoende och mer flexibla, samtidigt som vi ser mil­jömässiga fördelar då vi slipper de långa lastbilstransporterna tvärs genom landet för att fylla på våra kvävgastankar, berättar teknikchef Per-Ola Johansson, i pressmeddelandet.

Kontraktstillverkaren skriver att investeringen innebär minskad energiförbrukning och att det inte behövs dyra fixturer.

Tidi­gare våglödare behövde energi för att smälta runt 600 kg tenn jämfört med de endast tio kg som den nya selektivlödaren kontinuerligt arbe­tar med. En annan viktig funktion är de självrengörande nozzlarna som bidrar till en bättre arbets­miljö och mer hållbar tillverkning, fortsätter Per-Ola Johansson i pressmeddelandet.

Ytterligare en fördel är att den nya selektivlödaren kan löda närmare komponenterna och man slipper skapa nya kostsamma fixturer för varje kort, vilket krävs med äldre våglödare. I stället styr programmeringen exakt var löd­ningen ska sitta, punkt för punkt. För vissa moderna kort är det dessutom ett måste att använda sig av selektivlödare, säger Per-Ola Johansson i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1