Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Komponenter |

Orbit One: ”Stor efterfrågan komplicerar läget”

Det råder fortfarande en tuff situation på kompo­nentmarknaden och i dagsläget syns inga direkta förbättringar. Efterfrågan på komponenter är dessutom fortfarande mycket stor och tillverkare av komponenter hinner helt enkelt inte producera enligt de behov som finns. Det säger Orbit Ones Chief Supply Chain Officer, Marcus Gunnebrant.

Det råder fortsatta problem under 2023, skriver kontraktstillverkaren i ett pressmeddelande.

Vi ser att våra prognoser skjuts framåt månad per månad och jag tror vi kommer se fortsatta problem minst in under första halvåret 2023. Det sker visserli­gen investeringar i ny produktionskapacitet men det har inte gett resultat ännu, säger Gunnebrant i pressmeddelandet.

Pandemin fortsätter att påverka marknaden, fortsätter han, och förklarar att det främst berör Kina där tillverkningsenheter stundtals tvingas stänga ner helt, vilket försenar leveranserna.

Detta skapar i sin tur köbildning när leveranser både ska skeppas ut ur Kina och när de senare ska lastas om i Europa för vidare distribution. Även kriget i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland skapar pro­blem med landtransporter genom Ryssland.

Med stigande priser inom tillverkning, frakt och råmaterial lyfter Gunnebrant fram vikten av prognoser, där bolaget ser helst estimat av komponent­behovet på cirka 1,5 till två år framåt i tiden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons